Едно убаво неделно попладне, три жени играле голф. Едната од нив не била премногу вешта и нејзиното топче летнало во шумата. Тргнала да го побара и наместо топчето, нашла жаба фатена во замка. - Ослободи ме и ќе ти исполнам 3 желби и рекла жабата.
Жената не се двоумела многу. Ја ослободила жабата, на што таа и рекла:
- Фала ти, но заборавив да ти напоменам нешто. Се што ќе посакаш, твојот маж ќе добие 10 пати подобро.
- Немам ништо против била задоволна жената.
Нејзината прва желба била да стане најубава жена на светот.
- Но, дали си свесна дека твојот маж ќе стане нај нај најубав маж на светот? Вистински Адонис. Сите жени ќе го прогонуваат ја предупредила жабата.
- Нема проблем. Јас ќе бидам најубава жена на светот и тој ќе ме гледа само мене!
И така, жената станала најубава на светот. После тоа, посакала да стане најбогата.
- Но, тоа ќе го направи твојот маж десет пати побогат од тебе.
- Тоа воопшто не ми пречи, тоа што е негово, е и мое одговорила жената.
И така жената станала најбогата на светот.
- Која е твојата последна желба? прашала љубопитната жаба.
- Сакам да добијам МАЛ срцев удар!

18 Апр 2014 год

Двајца полицајци на работа решават крстозбор:
- Зеленчук со три букви?
- Зелка!
- Не ја собира.
- Епа земи помала.

17 Апр 2014 год

Некој човек имал шест деца и се гордеел со тоа свое достигнување. Толку се гордеел, што жена си ја викал Мајка на шест и покрај нејзиното негодување. Еден ден додека биле на гости, а на мажот му досадило и сакал да си оди дома, овој викнал да ја праша жената:
- Мајко на шест, ќе си одиме дома?
Жената изнервирана од нејзиното ново име викнала назад:
- Се уште не, Татко на три деца!

15 Апр 2014 год

Мажот на жена си и дава честитка за 50-ти роденден:
- На 20 години беше кокиче, на 30 беше чоколада, на 40 шампањ, а сега на 50 си стара баба.
Жената се налутила па му одговорила:
- Кокичето ти не го обра, чоколадата ја делеше со најдобриот пријател, шампањот сите го пиеја, а сега само ти спиеш со старата баба.

13 Апр 2014 год

Влегува некој тинејџер со вокмен на уши, рокнат до даска, во автобус и седнува до некоја баба. Бабава седела мирно некое време, ама почнала да ја нервира музиката, па земала да тропа со бастумот по подот. Дечково се изнервирал што му се расипува музиката, па и дофрлил на бабата:
- Бабо, а да ставеше гумичка на тоа стапот!?
- Татко ти требал да стави гумичка на стапот! - му дрекнала бабата.

13 Апр 2014 год