Болно љубоморна жена секоја ноќ кога ќе и дојде мажот ја прегледува неговата облека и ако најде некое влакно веднаш прави сцена. Една ноќ не наоѓа ниедно влакно и вели плачејќи:
- О, Боже, почнал да ме изневерува и со ќелави жени!

Вицотека:

Pita Haso Muju:
• Mujo, da li ti veruješ u ljubav na prvi pogled? Mujo će:
• Jarane, naravno da verujem, gde bi se ja oženio da sam Fatu video dva puta.

Вицотека:

Професор по право прашува студент на испит:
- Дали сопругот има право да отвори писмото упатено до неговата сопруга?
Студентот:
- Има право, но нема храброст!

Страници