Пушиш?
-Да
-Колку дневно?
-Три кутии!
-Колку пари е една?
-80 денари
-И колку години пушиш?
-15 години.
-Значи една чини 80 денари, а ти пушиш три дневно, што значи месечно на цигари трошиш 7200 денари. За една година тоа би било околу 86400 денари, така?
-Така.
-Ако годишно трошиш 86400 денари, за 15 години доаѓа околу 1.300.000 денари.
-Така е..
-Да не си пушел ти тие 15 години и да си ги собирал парите до сега ќе возеше Mustang GT.
-Ти пушиш?
-НЕ!
-Па кај ти е ”Мустангот” тогаш?

Вицотека:

Дошла некоја госпоѓа пред Свети Петар и само што почнале со разговор се слуша страшен врисок.
- Што е тоа? - праша она
- Ма ништо, само на некој му прават дупки на грбот за крила.
Госпоѓата се смирила малку се додека не слушна повторно некој врисок.
- О господе што е сега пак ова?
- Не е ништо, сега му прават дупка за поставување на ореол на главата.
- О боже, ја стварно ова неможам да го поднесам... Ја би отишла во пеколот!
- Ама госпоѓо, таму ќе ве силуваат и искористуваат.
А госпоѓата одговара.
- Па нека, за тоа веќе имам направени дупки.

Što plavuša podrazumijeva pod svjetlosnom godinom?
Godišnji račun za struju.

Страници