Судијата:
Обвинет сте, затоа што сте го фрлиле комшијата низ прозор!
Обвинетиот:
Не сум фрлил јас судија никаков комшија, јас судио го фрлив само шифоњерот пошто многу ми крцкаше таа вечер и неможев да спијам!

Prica Mujo Hasi:
- Jarane, znas meni je zivotni san da radim u seks šopu? - Sto bolan ?
- Pa kada uđe mušterija, mogu sasvim 'ladno da je pitam: " Koji vam kurac treba " ?

Вицотека:

Фирма од 50-тина вработени, газдата одлучил да му го препушти бизнисот на својот син. Син му дипломирал на еден од нашите приватни факултети. Првата задача му била да го редуцира бројот на вработени.
Влегува во фирмата и почнал да ги набљудува рабоитниците гледа сите работат освен еден, кој стоел до радијаторот во ходникот и гледа низ прозорот.
Доаѓа до него и го прашува:
- Дечко колку изнесува твојата месечна плата?
- Па околу 15 000 ден!
Газдата вади пари од џебот и му вели:
- Еве ти 15 000 ден плата за овој месец, и еве ти уште 50 000 ден и да не те гледам повеќе тука, јасно?
Дечкото ги земал парите и насмеан си заминал од фирмата.
Газдата воодушевен од својата постапка се свртил кон останатите работници и им рекол:
- Вака ќе биде со секој кој нема да работи, а сега нека ми го каже некој името на овој вработен за да го одјавам.
Сите молчат освен еден кој собрал храброст и му одговорил.
- Тоа беше Трале ...работи како Пица доставувач!

Вицотека:

Страници