На судење судијата го прашува обвинетиот:
-Ви треба ли адвокат?
Обвинетиот:
-Не, овојпат ќе ја зборувам вистината!

Се возел Цветко во автобус и седнал до некоја кинескиња.
Па така возејки се поголго време таа решила да се запознаат.
И му рекла:
- Јас сум Јапичекојама.
На тоа Цветко зачуден:
- Што?!
Таа повторно:
- Јас сум Јапичекојама.
Цветко помислил дека таа го зеза и и рекол:
- Јакуркосалама!

Вицотека:

Чак Норис успеа да си погледне сам себе во очи!

Страници