Опасно

Опасно е да си во право кога Владата греши.

Повеќе од ВицотекаПроваѓа цајкан у цивилку и гледа овчара куде ги пасе овце и му вика: Може ли ако погоду што си да ми дадеш 1 овцу?.. и... + повеќе

Дошла некоја госпоѓа пред Свети Петар и само што почнале со разговор се слуша страшен врисок. - Што е тоа? - праша она... + повеќе

Како се вика мажот кој поседува половина од женскиот мозок? - Надарен.

Разговараат две крави: - Си слушнала ли за онаа болест кравјо лудило? - Ма баш ми е гајле, ја сум пингвин!