Афоризми

Пред да се дијагностицирате со депресија или ниска самодоверба,
осигурете се дека не сте опкружени со идиоти.
– Зигмунд Фројд

Кога ќе почнеш да се радуваш и на туѓата среќа,
е тогаш си човек.

Револуциите не ги поместуваат фотељите,
туку само задниците од фотељите.

Страници