Изглед

Зошто жените обрнуваат повеќе внимание на подобрување на својот изглед, отколку на подобрување на нивниот интелект?
- Затоа што повеќето мажи се глупи, но многу малку од нив се слепи.

Повеќе од ВицотекаПолицаец ги прашува на едни скитници кои седат во парк: - Кај живеаш ти бе? - Никаде бе! - А ти бе? - Јас одма до него... + повеќе

Го викаат Гоки од под прозор на фудбал. Излегува мајка му и вика: - Зашто го викате Гоки на фудбал кога знаете дека има... + повеќе

Перо, излези на табла и напиши една реченица. Излегол и тој пишува: - Наставникот има грип. - И каква е оваа реченица... + повеќе

Големите умови разговараат за идеи. Просечните умови разговараат за настани. Малите умови разговараат за луѓе. Елеонор... + повеќе