Бурек

Седи дете покрај кејот кај камениот мост и плаче, поминува полицаец и го прашува детето зошто плаче.
- Ми падна бурекот во Вардар, затоа плачам.
Полицаецот за да го расположи му вика:
- Со што беше бурекот, јас ќе ти купам, со месо?
- Не беше со месо!
- Со сирење ли беше?
- Не беше ни со сирење!
- Аааа знам со спанаќ беше а?
- Не беше ни со спанаќ!
- Па со што беше бе!
- Со брат ми!

Повеќе од ВицотекаЦветко оди на доктор и му вика: - Докторе, ми треба потврда дека сум работно неспособен. - Добро, а што ти фали? - Паа... + повеќе

Доаѓа жена кај адвокат и се жали на нејзиниот маж. Адвокатот ја советува да се разведе, а таа: - Не сум луда! Тој ме... + повеќе

Šetaju momak i devojka parkom. Kaže joj momak : - Dodji iza žbunja da ti nešto pokažem . Skida momak pantalone i... + повеќе

Зошто не треба да се тепаш со Саша Матиќ? Оти не гледа кај мава!