Сестри

Остарела некоја жена, па децата една вечер ја однеле во старачки дом, за подобро да се грижат за неа. Утрото, две сестри ја станале старата, ја избањале, ја облекле, ја најале и ја седнале на столица на терасата со поглед на прекрасна цветна градина. Поминало некое време, старицата почнала да се наведнува на едната страна. Го забележале тоа сестрите, притрчале и одма ја исправиле. Поминале уште пет минути, ете ја пак старата пак се наведнува сега на другата страна. Пак притрчале сестрите и ја исправиле. Така си правеле они некое време додека не дошле децата на жената.
Ја прашуваат тие:
- Како си мамо, се грижат ли за тебе добро, ти се бендисува ли?
- Абе добро е све, супер е, само од сабајле никако не ми даваат да прднам!

Повеќе од ВицотекаТрпана му се дере на Трпе: - Зашто не ме слушаш, кога знаеш дека ти зборувам? - Зошто ми зборуваш, кога знаеш дека не... + повеќе

Дечкото на ќерката на Мујо ја испраќал до нејзината зграда, и застанале пред врата за уште малку да бидат заедно. И... + повеќе

Каква е разлика помеќу свекрва и сонце? - Никаква, ни во едно ни во друго неможеш да гледаш повеќе од 2 минути!

Трпе видно нервозен влага во кафана со пушка и се дере: - Кој спиел со жена ми!? А од страна некој му дофрлил: - Ма... + повеќе