Ракија

Во Кавадарци, оди детето кај таткото:
- Тате, зошто се врти земјата?
- Како бе се врти?!
- Да не си пиел од ракијата за продавање?

Повеќе од ВицотекаШто е разлика помеѓу бугарска пејачка и порно ѕвезда? - Порно ѕвездата знае поубаво да пее.

Оди Рамче по улица кога го сретнува некој пријател и го прашува: - Каде бе Рамче? - Еве идам у град да си купам одело... + повеќе

Здогледува полицаец поп како вози велосипед без раце го сопира и му вели: - Добар ден попе ! - Зошто ти возиш без раце... + повеќе

Улаза Кумановац дома и се дере од врата: - Жено немој ништо да вечераш !!! - Зашто бе што е работа ? - Па кажа ми... + повеќе