Начини на прдење

Учтив: Прди и вика “Пардон„
Циник: Прди и те гледа в очи.
Кавалер: Прво ја остава дамата да прдне.
Побожник: Прди и кажува - “божја волја“
Безобразен: Прди од чисто задоволство
Осетлив: Прди и вика “аххх“
Весељак: Прди со мотото “кој прди зло не мисли“
Идеалист: Прди од желба, не од газот.
Сентиментален: Прди и мисли како би било добро ич да не прднел.
Неодлучен: Пувка по малку и никако асално да прдне.
Наивен: Прди и мисли како направил нешто многу срамно.
Нестрплив: Едвај чека да прдне.
Добро воспитан: Прашува за дозвола пред да прдне.
Агресивен: Прди и сите прозорци се тресат.
Реалист: Го смета прдежот за нормална работа.
Егоист: Прди само за себе.
Срамежлив: Прди, поцрвенува и се крие.
Музичар: Прди и одредува дали се работи за мол или за дур.
Гурман: Прди со различни звуци и мириси.
Подмолен: Прди за никој да не осети.
Дволичен: Прди и прашува кој прднал.
Дискретен: Прди и вика “ова нека остане меѓу нас“
Невнимателен: Прди и се посерува в гаќи.
Флегматичен: Сеедно му е дали ќе прдне или не.
Колегијален: Дава прилика и на другите да прднат.
Песимист: Уште не ни прднал, а мисли се посрал.
Скептик: Сака да прдне, но не верува дека може.

Повеќе од ВицотекаКалуѓерка фаќа такси. Таксистот цело време се мислел се мислел и на крај конечно собрал храброст и прашал: - Извинете,... + повеќе

Една жена, на пазар, продава јајца. Останатите ги продаваат по 5 денари, а таа бара 10. Ја советуваат: -Жено, спушти ја... + повеќе

Доаѓа Трпе дома од кладилница и и вика на Трпана: Ах ме изеба Интер. Трпана: Ах а мене ме изеба Милан! Блажо: Дај да... + повеќе

И оди синчето кое е по компјутерите на мајката: - Мамо, јас download-иран сум? - Не сине, ти си роден!