Есеј

Испит на фолозофски факултет.
Есеј со што е можно помалку зборови кој ќе содржи, религија, секс, тајна.
Есејот што добил 10-ка гласи:
Боже, трудна сум, бар да знаев чие е детето.

Повеќе од ВицотекаТрпе решил да купи стан во Скопје, бендисал еден и прашува: - Добро станчево е супер, а дали е тивка населбава? - Како... + повеќе

Поминува патнички брод покрај некој напуштен остров на Тихиот Океан и сите на палубата забележуваат некој човек со... + повеќе

Остарела некоја жена, па децата една вечер ја однеле во старачки дом, за подобро да се грижат за неа. Утрото, две... + повеќе

Трпе учи да вози кола и инструкторот го проверува дали пази при менување на брзините: - Трпе, со која одиш сега? - Ах,... + повеќе