Анкета по повод најновите поскапувања

Новинар запира случаен минувач:
- Ако ги зголемат цените на се за 100% како ќе живееш?
- Супер, ќе можам да си дозволам одмор во Охрид – одговорил минувачот.
- А ако се зголемат цените за 200%?
- Ооо, тогаш ќе одам на одмор на Бахамите!
- Ако се зголемат за 500%?
- Тогаш ќе можам да живеам во Дубаи...
- Браво бе јунак, а што работиш ти? – прашал новинарот.
- Имам погребална служба!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаПолицаец се обраќа на возачот кој го сопрел: - Ајде да провериме колку си пијан,Мики Маус е куче или маче?

Отворил Мујо аптека, и го замолил Хасо еден ден да го замени. Кога се вратил го прашал дали доаѓал некој . - Дојде Суљо... + повеќе

Срамежлив дечко многу се заљубил во една аптекарка. Проблемот бил што не знаел како да започне разговор со неа. Еден... + повеќе

Пет германци во Audi Quattro застанале на италијанска граница. Италијанскиот цариник ги застанува и им вели: “Илегално... + повеќе