Љубовна приказна

Трпе му се фали на Тасе:
- Сношти се шетав по пругата и видов прекрасна девојка заврзана на пругата. Кога ја ослободив, водев љубов со неа...
Тасе прашува:
- Ти го пушеше ли?
- Не, не можев да и ја најдам главата!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаЏабе ти е добра хилта, ако немаш добра бургија.

Фатил некој папучар златна рипка и оваа му понудила три желби ако ја пушти. Овој почнал: Сакам жена ми да не ме вара... + повеќе

Влегува доктор во лудница и ги гледа пациентите како скокаат. Само еден од нив седел. Го прашува докторот тој што седи... + повеќе

Трале: Трпано, каде е Трпе? Трпана: Умре, за време на војната го погодија со снајпер во кажипрстот! Трале: Е како бе во... + повеќе