ЗОО

Цените пораснати, донации заслабени, прети затварање на зоолошката градина.
Сите животни собрани на едно место, се договараат кој ќе оди кај надлежните да побараат пари.
- Одам јас, рекол слонот, тежок сум и можам да ја прегазам секоја препрека..
Оди слонот но се враќа без денар.
- Одам јас, се јавила лисицата.. итра сум и ќе ја заобиколам секоја препрека..
Оди и таа но се враќа без денар.
- Одам јас, се јавил мајмунот.
Оди мајмунот и се враќа со полни раце денари.
- Како успеа зачудено го запрашале останатите животни..
- Лесно - одговара мајмунот. - Мислеa дека сум еден од нив.

Повеќе од ВицотекаДоаѓа човек кај свештеник да се исповеда: -Оче, грешев. -Па што си направил? -Се оженив! -Ама тоа не е грев. -Нема... + повеќе

Ако вашата девојка е дебела, натерајте ja да пешачи, по 2 километри дневно. За 1 месец ќе биде околу 60 километри... + повеќе

Си биле двајца комшии и во петок не мрселе. Во саботата ги фатил запек и двајцата се сретнале во клозетите кои биле... + повеќе

Зоки се вратил од училиште порано и татко му го прашува: – Зошто си дојде толку рано? Да не избега од часови?! – Не,... + повеќе