Несреќен

Несреќно оженет човек се враќа од кафана камен пијан.
Жена му отвара врата а тој и вели:
- Значи, јас стварно немам среќа.
- Како тоа!
- Цела ноќ пијам да те заборавам, а сега те гледам дупло!!!

Повеќе од ВицотекаСмртта дошла по Трпе, заѕвонила на врата и Трпе отворил: - Добар ден, Трпе. - Добар ден. - Дојдов по твојата душа! Трпе... + повеќе

Мујо и Хасо фатиле златна рипка на некој пуст остров. Рипката им рекла: - Ако ме пуштите ќе ви исполнам по една желба... + повеќе

Две бабички седнале во кинески ресторан и побарале храна и прибор за јадење. Кога келнерката им ги донела стапчињата,... + повеќе

Пратеник се враќа дома попладне со видно доцнење. Жената со нетрпение го чека на врата: - Па каде си досега?! - Извини... + повеќе