Гулаби

Си седат двајца пензионери во парк на клупа и едниот му вика на другиот:
- Зеде леб за гулабите?
- Не бе јас без леб ги јадам.

Повеќе од ВицотекаТрпе оди кај својот адвокат и овој му вика: - Слушај, имам лоша и ептен лоша вест. - Кажи ја лошата прво. - Трпана... + повеќе

Стојнке, цвете мој ја много те сакам, свак вечер на тебе мислу а свак пут кт ке те виду све поечке и поечке те посакују... + повеќе

КАКО ИДЕ Сократ: А ти што мислиш? Епикур: Лезет. Зенон: Само ни се чини дека иде. Сизиф: Се бутка. Стоиците: Се... + повеќе

Се сретнале Американец, Французин, Турчин и Македонец и почнале да си зборуваат кој на што е горд. Американецот: -Јас... + повеќе