Дванајсе без пет

Пијан битолчанец се враќа дома и жената го чека:
- Знајш колку е сато?
- Дванајсе без пет.
- Седум сабајле е, матуф!
- Па дванајсе без пет колку е а?

Вицотека:

Повеќе од Вицотека– Водевте ли љубов со жена ти пред свадбата? – Не, а ти? – Јас да, ама не знаев дека ти ќе се ожениш за неа!

Оди Трпе во трафика и купува цигари. Гледа на кутијата пишува "Пушењето предизвикува импотентност". Се враќа и му вика... + повеќе

Некогаш одамна, Господ го немало седум дена од царството небесно. Кога повторно се појавил, Архангел Гаврил го прашал... + повеќе

Кој сообраќаен знак не постои во Црна Гора? Работи на патот!