Инвалидската количка​

Некој човек се начукал во кафана и си седел до фајронт.
Кога веќе почнале да ги гасат светлата, пробал тој да стане од столчето, ама само што застанал, се струполил на земја.
Си рекол тој, ај да ползам до пред врата, воздухот може ќе ме освежи, па да можам до дома да си одам.
Отползел до врата, пробал да застане, ама пак се струполил.
Продолжил да се влечка до дома, пробал уште еднаш да стане пред влезната врата, ама пак не успеал.
На крај дошол до креветот и мртов пијан се струполил на него. Сабајле го разбудила жена му и му се раздрала:
- Ти пак си пиел вчера, а?
- Е, од кај ти сега тоа?
- Се, јавија од кафаната, пак си ја заборавил инвалидската количка​.

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаГо прашува учителката Трпе: - Кажи ми Трпе, една случајност. Трпе: - Моите мама и тато се венчаа во ист ден.

Четириесетина = 49 Авантуристички дух = Спиела со сите Атлетски градена = Нема гради Просечен изглед = Грда Убава =... + повеќе

Еден ден Мали Ѓокица скршил прозор во училиштето, додека траел одмор. Завришил одморот влегува учителката и прашува кој... + повеќе

Зашто никој не смее да га пипне Цигу што иде у III-б оделение? Затој што татко му иде у VIII-a оделение!!!