Алкохол

Трпе и Трале се сретнале утрото и одма на муабет.
Трпе:
Еј брат што ти тоа на окото?
Трале:
Абе синоќа касно се вратив дома камен пијан и Трпана со домат по мене и ете тоа е тоа.
Трпе:
Абе брат не заебавај не може од домат ова да ти се деси!
Трале:
Може може ако доматот е конзервиран???

На погреб на еден поп, му раскажува пријател на друг:
- Пари, алкохол и жени го однесоа два метра под земја.
- Како бе!?!
- Па тој беше поп!
- Го прегази камион кој превезувал цигари, што го возела камен пијана жена.

Вицотека:

Во пивото - силата.
Во ракијата - здравјето.
Во виното - вистината.
А во водата?
Во водата - микробите!

Вицотека:

Страници