Работа

Група посетители ја разгледуваат фабриката во која се произведуваат производи од гума. Водичот со гордост им ја покажува линијата за производство на цуцли, се е беспрекорно, совршено работи. Потоа одат до линијата каде што се произведуваат презервативи.
На крајот од линијата имало некој уред со игла и еден од песетителите приметил дека секој десети презерватив биднува пробушен од иглата.
Зачуден го прашува водичот:
- Па вие изгледа намерно го бушите презервативите?
- Па да, така некако!
- Па тоа не е добро за работата со презервативите?!!
- Па да но одлично е за работата со цуцлите!!!

Вицотека:

Трпе работел во Германија со Германец, Французи и Англичанец на згради повисоки од 30 ката, секој ден пешки се качувале горе, и поради висината горе и ручале, а навечер се спуштале доле и оделе во заеднички хостел на спиење. Условите биле такви да секој ден јаделе исклучиво сендвичи.
Еден ден Германецот се пожалил дека женаму 20 години му прави ист сендвич, и дека ако и утредента има ист сендвич, ќе се фрли и остави писмо зошто го направил тоа.
Тогаш сите се согласиле дека 20 години јадат исти сендвичи и дека ако и удредента имаат ист сендвич сите ќе остават писмо и ќе се фрлат од зградата.
Устредента сите имале исти сендвичи и како кажале така и направиле, сите оставиле писмо и се фрлиле.
Ги закопале заедно бидејки 20 години биле неразделни.
На погребот сите нивни жени коментирале дека не требало така да направат, и дека ако знаеле секој ден ќе им правеле различни сендвичи, и дека не требало така да постапат, на тоа Трпана им вели:
Да Вие сте во право но јас што да кажам, Трпе секогаш сам си ги правеше сендвичите!!!

Вицотека:

Трпе и Џоле во канцеларија си разговараат:
- Трпе, ми дојде преку глава од работа, морам малку да одморам.
- Е, како ќе го изведеш тоа, жити се?
- Еве вака, се качил Џоле на ормарот во канцеларија и се закачил со нозете да виси наопачки.
Влегува шефот:
- Што праиш бе Џоле, нормален ли си ти?
- Јас сум сијалица шефе.
- А јас мислам да земеш ти неколку дена одмор, да одиш да се одмориш убаво.
Се симнува Џоле од ормарот и излегува да си оди дома, а Трпе тргнува по него:
- Трпе, кај си тргнал па ти?
- И ја си одам дома шефе, не можам да работам во темница.

Страници