Животни

Иде зајко по улица и пуши. Наидува крава и му вели:
- Е зајко, така мал а веќе пушиш, засрами се.
А зајко одговара:
- А ти ќе ми кажеш краветино една, види колкави ти се цицките а одиш наоколу без прслук !!!

Вицотека:

Француски, Германски и Македонски полицајци отишле во Сафари. Од досада решиле да си направат такмичење. Победник е оној кој прв ќе донесе жирафа. Први одат Французите и за 10 минути се враќаат со жирафа.
Одат Германците, наоѓаат жирафа и се вракаат за 5 мин.
Одат Македонците да бараат, ги нема 5, 10 , 15 , 1 саат.
Доаѓаат они и носат крвав носорог?
Французинот ги погледнал и рекол:
- Па ова не е жирафа!
Македонците:
- Аа прашај ја, дали не е !!!
- ЖИРАФА СУМ !
- ЖИРАФА СУМ !!!
- ПРИЗНАВАМ !

Тргнал Трпе со камион на пат преку граница, а со себе зел еден слон.
Во двете уши му ставил по една кришка леб.
Стигнал на царина и цариникот и го прашува дали има нешто да пријави.
Трпе одговорил дека нема ништо. Цариникот сепак го отворил камионот и го видел слонот.
Чекај малку, рече дека немаш ништо да пријавиш, а возиш слон во камионот?
Зачудено го прашал цариникот.
Ама ич да не ти е гајле тебе, што сум си ставил јас во сендвичот за ужина! одговорил Трпе.

Вицотека:

Страници