Животни

Две деца раговараат.
- Е дури сега ми е јасно зошто штрковите одат на југ.
- Е зошто?
- Па и црнците сакаат деца!

Заклучок на еден истражувач за историјата на човечкиот род:
- Да беа Кинези Адам и Ева, нашата историја би била сосема поинаква.
- Би го оставиле јаболкото да виси на гранка, a би ја изеле змијата.

Вицотека:

Учителката му вика на Трпе:
- Кажи на англиски: Мачката падна во вода и се удави.
Трпе:
- Mjau bum in the water glugluglu no more mjau mjau.

Страници