Животни

Што можете да заклучите кога фрлате мачка и запалена светилка наземи?
Дека мачката паѓа со брзината на светлината!

Баба во село чувала 200 овци и дошла некоја новинарка да и направи интервју:
Кажи ни бабо како успевате да ги чувате сите 200 овци?
Бабата:
- Па, јас ќерко целиот мој живот го правам тоа, се навикнав.
Новинарка:
- И колку е тешка една овца?
Бабата:
- Црна или бела?
Новинарка:
- Па да речеме бела.
Бабата:
- 30кг.
Новинарка:
- А црна?
Бабата:
- Па исто.
Новинарка:
- Колку млеко дава дава една овца?
Бабата:
- Црна или бела?
Новинарка:
- Па да речеме бела.
Бабата:
- 2 литри.
Новинарка:
- А црна?
Бабата:
- Па исто.
Новинарка:
- Па, колку волна дава една овца?
Бабата:
- Црна или бела?
- Нека биде црна.
- 3 кила
Новинарка:
- А Бела?
Бабата:
- Па исто.
Прснала од нервоза новинарката вика бабава ме вози!!!
Новинарка:
- Па добро бабо која е разликата помеѓу црните и белите овци?
Бабата:
- Па белите се мои.
Новинарка:
- А црните
Бабата:
- Па и тие исто исто.

Вицотека:

Малото зајче го прашува таткото:
- Тато, тато што е ова?
- Тоа е сине мазга.
- А што е тоа мазга, тато?
- Татко му е коњ, мајка му магаре.
- Тато, тато што е ова?
- Тоа е сине волчјак.
- А што е тоа волчјак?
- Епа татко му е волк, а мајка му кучка.
- А тато, тато што е ова?
- Тоа тато е коњска мува.
- Еее, како да не бе....

Страници