Животни

Мујо и Фата јадат ракчиња.
Фата се ипрскала на фустанот и вика:
- Уууу, изгледам како свиња!
Мујо на тоа:
- И плус си се исфлекала!!!

Бог гу е створија жену у петак.
Претходно гу е понеделник створија кокошку,
у вторник гуску,
у среду патку,
у четвртак мисирку,
а у петак му снемало перја.

Трпе и Трпана седат во ресторан. Го викаат келнерот и нарачуваат аператив.
- За мене едно узо, а за мажот ми една зелена салата.
После некое време пак го викаат келнерот.
- За мене бифтек, а за мажот ми една салата зелена, може и со малку роквички.
После извено време го викаат пак келнерот за да нарачаат десерт.
- За мене сладолед, а за мажот ми еден морков.
На келнерот му пука филмот:
- Добро бре жено, што му правиш на човекот, ај што не му даваш уста да отвори, па и со салати го прејаде.
- Е па, кога ме работи како зајак, ќе јаде како зајак!

Вицотека:

Страници