Црн Хумор

Умрела некоја жена и мажо и оде да изваде посмртница. Таму го прашуваат:
  • Шо сакаш да напишеме?
  • Пишите: "Умре Стојна".
  • Ама имаш 5 бесплатни зборови кажи уште нешто слободно.
Пишите:
  • Умре Стојна, продавам Голф Дизел.
Вицотека:

Во Пеколот се наоѓаат најголемите бараби и монструми и си кажуваат кој каква беља во животот направил:
- Јас стрелав 100 Евреи, рекол Германецот.
- Јас бомбардирав самоиницијативно цело село во Виетнам - рекол Американецот
- Јас пратив 1000 луѓе во Сибир - вели Русинот
А ти бе, му велат на еден Грк - што ти направи??
- Абе одам јас во Скопје, шетам и гледам стадион - влегувам и на една трибина се навива со црвено - жолти знамиња. Сите викаат:
- МАКЕДОНИЈА - МАКЕДОНИЈА, јас испаѓам пред трибината, го земам микрофонот и им велам Грецка бре - Македонија е Грецко...
- Кога си го направил тоа бре Грче?
- Па пред едно пет минути!!!

Седат двајца во кафана на 11 спрат пијани тапа и едниот:
- Ајде да скокаме од зградава кој се врати жив части пијачка.
Така пијани се договориле, и првиот скока и по 2 минути се враќа без ниедна гребнатинка на него. Скока вториот и на лице место мртов, а на тоа конобарот:
- Баш си ѓубре едно кога ќе се напиеш, Супермене!!!

Страници