Црн Хумор

Стои Црногорец на плажа во Будва и гледа како се дави еден турист.
Доаѓа друг Црногорец и го прашува:
- Што правиш бре пријателе?
- Еве го гледам оној јадниот што се дави.
- А ние овде си стоиме?
- Си стоиме.
- Па ајде да си седнеме.

Трпана неколку месеци не е арна, ослабена, безвољна, замислена...
Направи сите прегледи, крв, мокраќа, ЕКГ... и се е во ред. На крај Трпе оди на доктор да види што е.
Докторот му вели:
- Јас колку што разбрав од разговор со жена ви не е ништо физичко, едноставно сте ја запоставиле сексуално, затоа е таква, треба барем 3 пати неделно да водите љубов со неа и таа ќе се препороди,инаку може само на полошо да и оди!
Си оди Трпе дома и жена му го прашува:
- Што ти рече докторот ?
А Трпе и вели:
- Жено, рак не е, али спас ти нема.

Си оди дома Трендо, ја гледа мајка му на подот, и ја прашува:
Мамо,што ти е?
Умирам, сине - му вели таа.
А овој, по навика:
Дали е тоа твојот конечен одговор?

Вицотека:

Страници