Црн Хумор

Трпе и Трпана се враќаат дома од кафана, ама одлучуваат да одат по пократкиот пат, преку гробишта. Само што влегле на гробишта, слушаат тие силно удирање. Преплашени и двајцата, ѕиркаат лево - десно да видат од каде доаѓа тропањето. Кога, ете го позади една грмушка човек со чекан и глето удира по една надгробна плоча.
На двајцава и олеснува, а Трпе проговорува:
Господи, колку не исплаши, мислевме дека си некој дух!
Па, добро бе човеку, што правиш толку касно на гробишта?
Човеков одговара:
Ма будалите ми го згрешиле името!!!

Инфарктот:
- Каков и да е, од срце е.

Си биле Aмериканец, Mакедонец и Русин. Биле на базен каде што кога ќе речат нешто, водата се претвара во тoа!
Македонецот пред да скокне рекол Жени и базенот се наполнил со жени!
Русинот рекол Водка и се наполнило со Водка!
Американецот пред да скокне во базенот се лизнал и рекол: Oh Shit!!

Вицотека:

Страници