Црн Хумор

Влегува дечко во библиотека и прашува:
- Се извинувам, дали имате книги за самоубиство?
- Да, онаму, третата полица од горе.
Оди дечково и бара, ама не наоѓа, па се враќа назад:
- Ама, таму господине нема ни една книга.
- Е, па дечко тие книги од кога ќе ги земат, обично никој не ги враќа.

Доаѓа синот трчајќи со крвав нож во раката и вели:
- Мамо, мамо, тато спие како заклан.

Како се вика куче со две нозе?
- Како и да го викаш, нема да дојде!

Вицотека:

Страници