Секојдневни

Охрид е единствениот град во светот,
каде езерото е побистро од градоначалникот!

Муабетат двајца пријатели во кафана:
- Абе, знаеш дека од една пијачка ме фаќа?
- Ај, шо збориш, од една само???
- Да бе, и тоа обично шестата.

Вицотека:

Си биле две проститутки и едната прашува другата:
- Маче како на работа?
- Ќути од работа не можам да прднам!!!

Страници