Полиција

Влага полицаец во автобус на ЈСП и му вика на шоферот:
- Дај ми 2 карти.
- Зошто ти се 2 карти?
- Па ако ја изгубам едната, да имам друга.
- А, ако и таа ја изгубиш?
- Епа, имам и месечна карта.
- А, ако и месечната ја изгубиш?
- Еее, па униформисани лица не плаќаат карта.

Вицотека:

Некој човек го прашува полицаецот:
- Извинете, знаете како да ја најдам најблиската полиција?
- Ех, тоа е лесно, прашај ме нешто друго!

Вицотека:

Разговараат две плавуши:
Плавуша 1
- Правев тест за интелигенција.
Плавуша 2.
- И ?
Плавуша 1
- Фала богу негативен е.

Страници