Политички

Директор на фирма вработува нова секретарка. Уште првиот ден и ги диктира правилата:
- Кога ќе речам Сакам кафе, сакам кафе.
- Кога ќе речам Ајде да правиме извештај, значи дека сакам секс.
- Добро шефе!
Другиот ден директорот.
- Стојне, ај донеси ми кафе и извештај.
- Жалам шефе, но во моментов сум на месечна ревизија.
- Добро, тогаш сакам само кафе.
Му го донела кафето и загрижена што го одбила вели:
- Директоре, ако сакаш извештајот да то го издиктирам усно?
- Не, не, уживај, јас веќе го напишав рачно.

Охрид е единствениот град во светот,
каде езерото е побистро од градоначалникот!

1. СИТЕ БИЛЕ ЗАПОСЛЕНИ.
2. ИАКО СИТЕ БИЛЕ ЗАПОСЛЕНИ, НИКОЈ НИШТО НЕ РАБОТЕЛ.
3. ИАКО НИКОЈ НИШТО НЕ РАБОТЕЛ, СИТЕ ПЛАНОВИ БИЛЕ 100% ИСПОЛНЕТИ.
4. ИАКО СИТЕ ПЛАНОВИ БИЛЕ ИСПОЛНЕТИ, ПРОДАВНИЦИТЕ БИЛЕ ПРАЗНИ.
5. ИАКО ПРОДАВНИЦИТЕ БИЛЕ ПРАЗНИ, СИТЕ ИМАЛЕ СЕ.
6. ИАКО СИТЕ ИМАЛЕ СЕ, СИТЕ И КРАДЕЛЕ.
7. ИАКО СИТЕ КРАДЕЛЕ, НИКОГАШ НИШТО НЕ ИМ НЕДОСТАСУВАЛО.

Вицотека:

Страници