Љубов

Некој човек отишол кај голем мудрец. Чекал, чекал, чекал пред куќичката на мудерцот и конечно дошол на ред - влегол, застанал пред мудрецот и го прашал:
- Кажи ми мудрецу, каква е разликата помеѓу жената и бисерот?
Мудрецот рекол:
- Жената можеш да ја нижеш од едната страна а бисерот - од двете!
Човекот намрштил чело и рекол:
- Но има жени што.... може... да бидат.... нанижаи и.... од двете страни!
- Ееее синко. Тоа не се жени - рекол мудрецот - тоа се бисери!

Вицотека:

Иде млад дечко во црква да се покае и вели:
Се оженив.
Свештеникот зачудено му одговата:
Па сине тоа не е грев!
Младиот:
Без разлика јас се каам!!!

Вицотека:

Атрактивна плавуша во мини суќниче држејки се за рака се качува со дечкото на ескалаторот во некој маркет. Долу се собрала толпа луѓе и гледаат под миничот на плавушата, кога приметува дечкото и почиња да и вика на плавушата:
Па нели ти реков да облечеш подолга суќна да не ти ги гледаат гаќичките:
Плавушата одговара:
Ич не се нервирај драги, овој пат ги зезнав не носам гаќички.

Вицотека:

Страници