Он и Она

Муже како си пројде ти по рибе кд беше прошли месец?
- Ејјјјјј... Екстра и време ни се погоди и пуно рибе фатисмо! Зашто прашуеш?
- Па јави се една од тија рибе и кажа дека очекуе мали рипчиња!

Срце што би направила к’д би ја добија на Бинго?
- Како што бе... Ќе ти зему пола паре и ќе те оставу!
Муж вади 1000 денари... Еве ти 500 денари ајде бриши!

Богат Кумановец оди на пат и му вели на својот слуга дека може да му се јави само ако е многу, многу важно.
Само што стигнал на одреденото место му зазвонува мобилниот.
-Ало, газда ми пукна рачката од лопататa.
-Ало, па ти нормален си?! Стап? За тоа ми се јавуваш,
-Ама газда многу е пукнат.
-Па што си правел?
-Па го закопав вашето куче.
-Молам, па што му се случило на кучето?
-Па падна греда врз него…
-Каква греда?
-Кога шталата ви гореше.
-ШТАЛА !!!!
-Како мислиш шталата?
-Па кога куќата ви се запали!
-Чекај малку,
-КУЌА!
-Како се запалила куќата?
-Па од свеќата.
-Од каква свеќа?
-А, од свеќата што ја запаливме кога татко ви умре!
-Ја неможам да верувам, ќе добијам инфаркт.
-Па и тој доби инфаркт!!!
Со плачлив глас газдата,
–А како добил инфаркт?
-Па, кога не нејде мене и вашата жена заедно во кревет!!!

Вицотека:

Страници