Работа

 • Жената љубоморно го испитува мажот:
  - Чув дека имаш нова секретарка. Колку години е?
  - 24.
  - Како се справува со работата?...

 • - Чук, чук.
  - Кој е?
  - Плата!
  - Повелете седнете!
  - Нема потреба, на кратко сум тука.

 • Човек навршил години за старосна пензија и оди во социјално да тражи пензија.
  Кога стигнал на ред на шалтер и објаснил на службеничката...

 • - Шефе те барат надвор!
  - Не ми викај шефе бе!
  - Добро шефе!

 • Се случува несреќа на брод, единствени преживеани се Јапонец и Црногорец.
  Седат двајцата во чамец за спасување и Јапонецот прашува:...

 • Прослава на Нова Година во едно претпријатие.
  Во една канцеларија е темница и се слушаат воздишки:
  - Ох, Миле, Миле!
  -...

 • Маж пие утринско кафе чита весник и открива дека тој е среќен добитник на лотарија.
  Рекордна добивка од 1 милион евра.
  Среќен оди...

 • Член 1
  Шефот е во право.
  Член 2
  Шефот секогаш е во право.
  Член 3
  Во случај подредениот да е во право,а што е...

Страници