Секојдневни

 • Татко и син седат дома и одеднаш слушаат како ѕвони некој на врата.... синот излегува и вика:
  - Повелете.
  - Ние собираме донации...

 • Трпе и Цветко разговараат. Трпе му вели на Цветко:
  - Се сеќаваш ли пред 3-4 месеци кога замолив еден таксист да ме однесе до дома, имав...

 • Влегува дечко во такси и јаде чоколадо.
  Таксистот му вели:
  - Дечко чоколадото ќе ти ги расипе забите.
  Дечкото враќа:...

 • Две бабички седнале во кинески ресторан и побарале храна и прибор за јадење.
  Кога келнерката им ги донела стапчињата, тие и рекле>...

 • - Докторе, имам пролив.
  - Не се вика пролив, се вика ретка столица.
  - Докторе, имам ретка столица.
  - Добро, колку ретка?...

 • Човек навршил години за старосна пензија и оди во социјално да тражи пензија.
  Кога стигнал на ред на шалтер и објаснил на службеничката...

 • - Браво ќерко, браво, ајде уште еден чекор, ајде можеш уште еден.
  - Браво!
  - Женоооо!
  - Донеси камерата, ќерката ни се...

 • Се карат Мара и Блажо, и Мара му вели:

  - Денеска се на мода, мали мобилни и саатеви, а еден ден ќе бидат у мода мали куриња, е ти...

Страници