Живот

 • Татко и син седат дома и одеднаш слушаат како ѕвони некој на врата.... синот излегува и вика:
  - Повелете.
  - Ние собираме донации...

 • Трпе и Цветко разговараат. Трпе му вели на Цветко:
  - Се сеќаваш ли пред 3-4 месеци кога замолив еден таксист да ме однесе до дома, имав...

 • Еден селанец фатил риба во реката и ја однел на жена му да ја зготви.
  - Ете ти една риба да ја испржиш!
  - Немаме зејтин.
  -...

 • Жената го кара мажот.
  - Дај бе веќе престани да одиш по туѓи жени цел град збори...три деца имаме ниедно не е твое.

 • - Чук, чук.
  - Кој е?
  - Плата!
  - Повелете седнете!
  - Нема потреба, на кратко сум тука.

 • Наставникот го прашува ученикот:
  - Ако треба да бираш меѓу пари и памет што би одбрал?!
  Ученикот одговорил:
  - Пари.
  ...

 • Наставникот ги прашува децата што е тоа што им мириса убаво?
  Децата одговараат:
  - Ружа, Парфем...
  Го прашува малиот Петре:...

 • Две бабички седнале во кинески ресторан и побарале храна и прибор за јадење.
  Кога келнерката им ги донела стапчињата, тие и рекле>...

Страници