Доктор

 • Млада пациентка се жали на доктор:
  - Докторе, имам проблем заради моите „големи гради".
  - Не грижи се,веднаш ќе го земам...

 • Доаѓа гинекологот на работа во ординација рано наутро.
  Во чекална седи една проститутка го поздравува:
  - Добро утро колега!!...

 • Си игравме доктори со жена ми.
  - И како?
  - Пааа... прво ја чекав едно два саати, а после ми закажа за два месеци.
  - И ти...

 • - Докторе кд еду благо зуб ме много заболи, вади га неможу да издржу!
  - Али кд ќе га извадиш дај ми га.
  - Зашто што ќе ти га?...

 • - Докторе, имам пролив.
  - Не се вика пролив, се вика ретка столица.
  - Докторе, имам ретка столица.
  - Добро, колку ретка?...

 • Која е најлошата спојка во животот?
  - Склероза и пролив. Трчaш а незнаеш каде.

 • Трпе имал голем проблем и отишол кај докторот и почнал да му се жали:
  - Докторе, многу ме чеша газот!
  - Го миeш ли?
  - Го...

 • Оди човек на лекар и му вика:
  - Докторе можеш ли да направиш да живеам 150 години?
  - Абе изводливо е, ама треба да ми одговориш...

Страници