Брак

 • Жената љубоморно го испитува мажот:
  - Чув дека имаш нова секретарка. Колку години е?
  - 24.
  - Како се справува со работата?...

 • Си игравме доктори со жена ми.
  - И како?
  - Пааа... прво ја чекав едно два саати, а после ми закажа за два месеци.
  - И ти...

 • Жената го кара мажот.
  - Дај бе веќе престани да одиш по туѓи жени цел град збори...три деца имаме ниедно не е твое.

 • Судијата прашува:Зошто ја убивте вашата жена?​
  - Ја затекнав гола со еден маж.​
  - Зарем не беше подобро да го убиете него?​...

 • Водат љубов маж и жена, а мажот и вика:
  - Ај сега малку доле, ај сега малку горе, ај малку десно, ај малку подоле, полево...
  А...

 • - Ќе си легнам! Те сакам!
  - И јас!
  - Стварно? И ти ме сакаш?
  - Не бе, и јас ќе си легнам.

 • - Ало, се јавуваме во врска со вашата исчезната сопруга, бидете подготвени за најлошото!
  - Аман бе, зарем ќе се врати?

 • Разговараат двајца другари:
  - Абе брат, што мислиш уште жали бившата по мене?
  - Да бе брат уште жали по тебе, синоќа се видовме...

Страници