Мудрост

 • Двајца пријатели оделе низ една пустина. По патот се скарале и едниот го удрил другиот. Удрениот се почувствувал повредено, но молчејќи напишал во...

 • Градски живот: Милиони луѓе, заедно осамени.

  - Хенри Дејвид Торо

 • Малото знаење ги прави луѓето арогантни, големото знаење ги прави одмерени.
  - Пабло Неруда

 • Само тој што не весла има време да го ниша чамецот.
  Жан-Пол Сартр

 • Кој лаже, тој и краде,
  кој краде тој и има,
  кој има тогаш тој е добар пријател.

 • Во Нашата држава сеедно е каде се наоѓаш.
  Секогаш си на местото на несреќата.

 • - Ум да се продава за пари,
  секој ќе си купи и умен ќе биде.

 • Опасно е да си во право кога Владата греши.

Страници