Поука

 • Влегува дечко во такси и јаде чоколадо.
  Таксистот му вели:
  - Дечко чоколадото ќе ти ги расипе забите.
  Дечкото враќа:...

 • 1. Симптом: Студени и влажни нозе.
  Причина: Чашата ја држите под неправилен агол и пијалокот ви истекува.
  Решение: Внимателно...

 • Се собрале сите човечки органи да решат кој е најважен.
  Мозокот прв се јавил.
  - Јас сум најважен, без мене ништо нема да...

 • Едно убаво неделно попладне, три жени играле голф.
  Едната од нив не била премногу вешта и нејзиното топче летнало во шумата. Тргнала...

 • Прво равенство
  Маж = јаде +
  ...

 • Не ја прекинувај жената додека молчи.

 • Кога некој ќе ти фрли камен,
  врати му со цвеќе,
  но не ја заборавај саксијата.

 • Зима...Надвор вее снег... Едно врапче се мачи на ладното, лета лета и пап доле... се смрзнува....

Страници