Семејни

 • Учителката...
  - Зошто твојот состав за мајката е ист како составот на брат ти пред 3 години?
  - Ние учителке имаме иста мајка!

 • Мајката го прашува Трпе:
  - Трпе имаш ли ти девојка?
  - Имам!
  - Па, како се вика?
  - Надградба на нокти Елена нов профил...

 • - Ало, дали е тоа радио Кавадарци?
  - Да, во програма сте.
  - Сите ме слушаат?
  - Да да госпоѓо.
  - И тие во колите?...

 • Млад брачен пар.
  Се враќа мажот од работа и на врата го пречекува жената.
  - Љубов моја ај погоди што има за ручек!?
  - Женче...

 • Една баба влегува во аптека и ѝ вели на аптекарката:
  - Ќерко, дај ми таблети против главоболка!
  - Еве, од овие белите со сината...

 • Се вратил еден ден малиот Игорче од школо со порака од учителката до мајка му. На ливчето пишувало: "Ве молам, научете го Игорче која е...

 • Влегува детето во спалната соба, го гледа татко му врз мајка му и прашува:
  - Тато, тато, што правиш сега?
  - Братче ти правам сине...

 • Учителката поставува прашање кој знае да каже пример користејќи го зборот ОЧИГЛЕДНО!
  Се јавува Трпе и вели: татко ми е виолинист, мајка...

Страници