Зоки Поки го прашува татко си:
- Тато, имаме задача во училиштето да напишеме што е тоа невкусна шега.
- Невкусна шега сине е кога мајка ти ме лажеше дека користи контрацепција и така те создадовме тебе.
Мајката:
- Глупости! Невкусна шега е кога татко ти ме убеди дека е шеф на голема компанија, а излезе дека компанијата му билa кафана со другарите пијаници!

Вицотека:

Се возела трудна жена во автобус.
До нејзе седнало едно дете.
И и рекло:
- Мори тетке со имаш во стомакот?
Жената:
- Бебе.
Детето:
- А то го сакаш!
Жената:
- Да и тоа многу.
Детето:
- Ами ако го сакаш оти си го изела???

Вицотека:

Плавуша на квиз милионер:
- Како се вика стручњак за вулкани??
- Вулканизер!

Страници