Зошто жените живеат подолго од мажите?
- Затоа што немаат жени!

Вицотека:

Плавуша иде на пазар да купи краставици.
Дошла до тезгите почнала да разгледува, ама никако да се реши.
Ја гледа продавачот дека многу се размислува и и вели да проба од краставицтата па така ќе знае која сорта највеќе ќе и одговара!
Плавушата прашува, па да пробам, а каде ви е соблеквалната?

Вицотека:

Се враќа мажот од службен пат, и за да провери дали се швалерисувала жена му, го отворил прозорецот и почнал да и вика на комшиката.
- Стојанкеее мори ороспијоо една невиденааа!
Стојанка изнервирано враќа:
- Море како не ти е срам, погледни си ја жената за недела дена цел комшилук и се изнареди!

Вицотека:

Страници