Дете држи слива во рака и го прашува таткото:
Тато каква боја се сливите?
Темно сина.
А зошто оваа е црвена?
Затоа што е зелена !!!

Жена си одела по улица, кога наеднаш ја запрел еден маж. Мажот и рекол:
- Сакам да Ве имам во овој момент! Прекрасна сте. Ќе фрлам 500 евра на земјата и додека се наведнете да ги земете јас ќе свршам работа.
Жената се замислила и и' се јавила на најдобрата пријателка за совет. Пријателката и рекла да се согласи, затоа што за толку кратко време мажот не може ниту панталоните да си ги соблече. После два часа жената пак и се јавува на пријателката.
- Што се случи? Му ги зеде ли парите?
- Да, но одвај ги собрав. Тој ми кажа дека ќе фрли 500 евра ама не ми кажа дека ќе ги фрли метални банкноти од по 10 пени.

Вицотека:
Девојката го остава вереникот:
- Стварно веќе не можам да издржам со циција каков што си ти, еве ти го враќам прстенот!
Вереникот:
- А каде е кутијата?
Вицотека:

Страници