Истрел

Ако сакате истрел во празно,
пукајте во главата.

Афоризми:

Повеќе од ВицотекаПолицаец се обраќа на возачот кој го сопрел: - Ајде да провериме колку си пијан,Мики Маус е куче или маче?

Застанала дебелата Трпана пред чаробното огледало и го прашува: - Огледалце, огледалце кој е најубав на светов? - Па... + повеќе

Зошто го ставиле коњот пред владата? - За да знаат туристите каде е шталата!

На час по македонски јазик, учителката прашува: - Што е храброст? Зоки Поки крева рака. - Кажи Зоки, што е храброст... + повеќе