Реалност

Во стварноста, реалноста е сосема поинаква.

Афоризми:

Повеќе од ВицотекаKaže Piroćanac svojoj kumi, koja mu je došla u goste: - Uzmi si kumo pitu, dok je još topla! - Hvala, već sam pojela... + повеќе

Ало насмевни се

Стојат две мали деца пред црква и гледаат како од црквата излегува штотуку венчан брачен пар… Едното дете му вели на... + повеќе

Честито бебе! Да ви е живо и здраво! - Благодариме! - Како го крстивте? - Издислав. - На кого?! - На песната од White... + повеќе