Смеење

Кој последен се смее,
најспоро размислува!

Афоризми:

Повеќе од ВицотекаПолицаец го кара некој пијан шофер: - Абе, нели знаеш дека ако си пиел алкохол, дека воопшто не смееш да го допреш... + повеќе

Во јавен нужник, додека во едната кабина некој човек се мачи да се испосери, во другата влегол друг човек, седнал,... + повеќе

• Hajde sine, pozdravi čiku! Kako se ono kaže kad gosti odlaze? • Kaže se: "Hvala Bogu"!

Оди човек кај Свети Петар и овој го прашува: - Што те носи наваму чедо божјо? - Абе бев кај еден пријател и си тргнав... + повеќе