Брак

Брак е всушност фенси збор,
за посвојување возрасно машко дете,
кое не може да се грижи самото за себе.

Афоризми:

Повеќе од ВицотекаТрпе ја прашува Трпана: - Ти си одела со некого пред мене? - Не бе Трпе, сите имаа коли!

Удовац се оправдуе пред судију: - Ја уопште не претпостављаше дека жена ми се дави. - Она викаше силно исто како што и... + повеќе

Море мажу, ми вети ќе се вратиш во 10, а сега е 1 по полноќ ? - Па како 1 кога е 10 мори жено ?!?! - Како да не, сега... + повеќе

Зошто мозокот на мажот вреди повеќе од мозокот на жената? Затоа што e поредок вид.